jueves, 18 de octubre de 2012

Els dobladors de Bola de Drac escriuen un llibre d'anécdotes sobre el doblatge.


20 anys després de posar veu a Son Goku i Vegeta, protagonistes de la sèrie Bola de Drac, Marc Zanni i Joan Sanz han escrit un llibre titulat "La sèrie de la teva vida", on es recopilen anècdotes i vivències relacionades amb el món del doblatge i el fenomen que es va generar a Catalunya al voltant d’aquesta sèrie des dels anys 90 fins l’actualitat. 


  La sèrie de la teva vida és un llibre pensat tant per aquells que van seguir Bola de Drac durant la seva primera emissió com pels pares que van veure com els seus fills veien la sèrie, així com també s’explica a les noves generacions com es va viure tot aquell procés tant dins com fora de la sala de doblatge. 
 
També vol ser un llibre de referència per tothom que vulgui conèixer una mica millor la professió del doblador, explicant detalls que sovint són desconeguts per la gent i alguns aspectes que s’han de tenir molt en compte per desenvolupar aquesta feina. Amb serietat, proximitat i tocs d’humor, els autors recorden l’abans, el durant i el després d’estar davant del faristol doblant dos dels personatges de dibuixos animats més coneguts al món, valoren els aspectes lingüístics del doblatge, aclareixen alguns dubtes que reben per part dels fans i expliquen alguns secrets que fins ara no havien volgut confessar.

Cada capítol es divideix amb una imatge que recorda a Son Goku i Vegeta per aconseguir que el lector relacioni les veus dels autors amb la dels personatges. El text central del llibre és acompanyat d’un pròleg de Víctor Sarsal (periodista i editor del llibre), un epíleg de Raül Tidor (editor i director del Canal 3XL), un glossari i un recull d’anècdotes de col·laboradors de diferents edats, entre les quals podem trobar professors, tècnics, estudiants, el cantant del grup La Pegatina o el director del Saló del Manga de Barcelona, entre d’altres. La missió final de La sèrie de la teva vida és aconseguir que el lector recordi moments clau de les seves pròpies experiències davant del televisor, descobreixi fins on va arribar el fenomen sociològic de Bola de Drac, ho passi bé llegint les vivències dels autors i la gent que els envoltava mentre desenvolupaven la seva feina, fent una especial menció a Vicenç Manel Domènech (director del doblatge de Bola de Drac Z i veu del personatge Follet Tortuga), i alhora aprengui com funciona el món del doblatge. 

La presentació oficial del llibre es farà dijous dia 1 de novembre a les 18:30 al XVIII Saló del Manga de Barcelona, punt inicial d’una gira que s’allargarà fins l’abril del 2013 i que passarà per universitats, centres culturals, esdeveniments relacionats amb la cultura del manga i l’animació japonesa i biblioteques de Catalunya, País Valencià i Balears. L’itinerari s’anirà definint conforme es vagin tancant els acords pertinents, però es confirma que els autors visitaran com a mínim les quatre capitals catalanes i els majors centres de població per així poder fer una presentació del llibre i signar totes les còpies amb una dedicatòria personal. 

El llibre consta de 280 pàgines, el seu format és 15x21, té portada i contraportada amb solapes, és autoeditat i inicialment es podrà adquirir en mà durant la gira i mitjançant el portal Amazon.¡A més proximament tindremuna bona notícia per tots els nostres seguidors Catalans al respecte o sigui que esteu atents!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...